Pomlad v Triglavskem stegu

Skavti smo vpeti tudi v širše dogajanje v naši občini. Sedaj že več let skupaj s taborniki v sklopu Tedna mladih v Kranju organiziramo večer ob ognju.

Letošnja pomlad je bila pestra. Ko se je sneg stopil, so poleg zvončkov in trobentic zacveteli tudi dogodki v Triglavskem stegu. Aprila smo v Kranju na eno izmed prvih sončnih pomladnih nedelj organizirali skavtsko mašo.

Skavti smo se pred mašo zbrali v skavtski sobi, kjer smo se najprej skupinsko zbujali. Ko smo se malo ogreli in je vzdušje postalo bolj živahno, smo zvadili pesmi za mašo. Trud se je poplačal. Maša je bila polna skavtskega duha. Po maši nam je župnik povedal nekaj o zgodovini… Preberi več »

Objavljeno v Aktualno

NOVO, NOVO, NOVO!!!

SKVO Kranj 1, uradno razpisuje NATEČAJ za oblikovanje LOGOTIPA Triglavskega stega.

Hitro vzemi v roke svoj svinčnik in barvice, poišči prazne liste, uporabi svojo domišljijo in ustvari super logotip. Potrudi se, čakajo te mamljive nagrade in mogoče boš ravno ti zmagovalec! Da pa ne bo prišlo do nesporazumov si preberi še spodnja pravila sodelovanja.
Preberi več »

14.04.2012 ob 09:38 | Plesoča Kresnica

OBLJUBE

»Pri svoji časti obljubljam, da si bom z Božjo pomočjo prizadeval/a služiti Bogu in domovini, pomagati svojemu bližnjemu in izpolnjevati skavtske zakone.«
Preberi več »

07.04.2012 ob 14:11 | Plesoča Kresnica

Dan spomina

Veš, kdo je ustanovitelj skavtov? To najbrž veš . Veš tudi, kdaj se je rodil?
Robert Baden-Powell se je rodil 22. februarja in na ta dan se skavti po vsem svetu spomnimo nanj in smo še posebej ponosni, da smo lahko del velike skavtske družine.
Tudi kranjski skavti se bomo skupaj poveselili ob prazniku. Tega ne smeš zamuditi ne ti, ponosna skavtinja oz. skavt, ne tvoji starši. Več kot nas bo, bolj bo veselo!
Preberi več »

20.02.2012 ob 18:21 | Plesoča Kresnica

Zimovanje 2012

IMGP5625_Medium.JPG

Cel steg se je 3. februarja odpravil na potep na Razbor pod Lisco. Z najmlajšimi smo iskali izgubljeni Ankus, z malo starejšimi leteli na metlah in s klanovci spoznavali vrnile skavtstva.
Preberi več »

12.02.2012 ob 18:23 | Plesoča Kresnica

Srečanje Budnih kobivc in Žmohtnih žab

IMG_4257_Medium.JPG

V soboto, 7.1.2012, smo se Budne kobivce srečale z Žmohtnimi žabami iz Domžal. Pod Joštom
nas je nad obilno pognojenim travnikom pričakalo sonce in četica neznancev z zeleno-modro-svetlo
zelenimi rutkami. Najprej krog in hiter pogled na vse nove obraze ter čudno našemljene voditelje. Le
kaj nas danes čaka?
Preberi več »

11.01.2012 ob 16:06 | Plesoča Kresnica

«2223242526
Prikazujem 116-120 od 127