Da ti bom služil, kakor zaslužiš

Zadnji vikend jesenskih počitnic smo Norci škorci v novi zasedbi odšli na jesenovanje na planino Krstenico. Tema jesenovanja je bila prva vrstica klanovske molitve - Da ti bom služil, kakor zaslužiš. To smo vzeli zelo dobesedno in na jesenovanju služili drugim.

Zadnji vikend jesenskih počitnic smo Norci škorci v novi zasedbi odšli na jesenovanje na planino Krstenico. Tema jesenovanja je bila prva vrstica klanovske molitve - Da ti bom služil, kakor zaslužiš. To smo vzeli zelo dobesedno in na jesenovanju služili drugim.

Zbrali smo se v Kranju in se odpeljali do planine Blato. Že na poti smo dobili besedila, ki smo jih morali razvozlati in o njih malo razmisliti. Od planine Blato smo pot nadaljevali peš. Na poti nas je skoraj ujela noč, vendar smo ji za las ušli. Ko smo prispeli v kočo smo zakurili v štedilnik, med kuhanjem tipične skavtske večerje (makaronov s tuno) pa smo si čas krajšali s petjem, igranjem na kitaro in kajon. Po večerji nas je čakalo veliko programa. Začeli smo s Škorc koledarjem, nadaljevali z osebnim spremljanjem, razmislili smo o svojih napakah in tudi o svojih prednostih. Nato smo šli na zrak, da smo malo zbistrili glavo. Šli smo hribček za kočo in na vrhu gledali zvezde, katerih se je na planini videlo ogromno. Po predahu smo predstavili svoja besedila, ki smo jih razvozlali v avtu, nato pa smo se odpravili spat.


V soboto smo se zbudili v vetrovno in deževno jutro. Po skromnem zajtrku smo se oblekli vremenu primerno in odšli ven na delo. V načrtu smo imeli nadomestiti vsaj tolikšno količino drv, ki smo jo porabili za kurjavo, ker pa skavtski rek pravi, da moramo svet za seboj pustiti boljši kot smo ga dobili, smo lesa nabrali in zložili veliko več. Delali smo v kar težkih razmerah, saj je ves čas močno pihal veter in padal dež. Vseeno pa smo delali celo dopoldne in tudi popoldne. Les smo prinesli iz okoliških gričev in ga razžagali, razcepili ter zložili. Veliko se nas je naučilo cepiti drva, na kar smo bili kar malo ponosni. Dokazali smo, da smo sposobni delati tudi v slabih razmerah in zelo dobro sodelovati. Ko smo delo dokončali, smo šli na kosilo, ki so ga kuharji zadolženi zanj pripravili malo pred zaključkom dela. Ko smo stopili v toplo kočo smo se preoblekli v suha oblačila in se pogreli pri kaminu. Po kosilu nas je čakal zaslužen počitek po katerem smo se izurili v skavtskih veščinah. Nato je sledila zelo pomembna tem – projekt klana. V skupinah smo zbirali ideje in jih nato predstavili celemu klanu. Po dolgi debati smo izbrali projekt klana, ki ga imamo namen čim bolje izpeljati. Nato je sledila večerja po njej pa skavtska abeceda (kot pri malih sivih celicah), s katero smo malo izurili možgane in zaključili drugi dan jesenovanja. Zgodaj smo se odpravili spat, saj nas naslednji dan čakalo zelo zgodnje vstajanje, saj smo se imeli namen udeležiti obljub novonastalega stega Preddvora 1.

Nekaj minut pred peto je zazvonila budilka in vsi smo spakirali svoje stvari in skupaj pojedli. Po zajtrku smo pospravili kočo in odšli do planine Blato, kjer so nas čakali avtomobili. Ker nas je na poti ves čas spremljal dež, smo se hitro preoblekli in odpeljali v Preddvor na slavnostno mašo. Po maši smo se z veseljem udeležili pogostitve in se veseli in utrujeni odpeljali domov.

Več slik v galeriji.

Objavljeno v Aktualno

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.