SKVO

SOKOL NA KVADRAT
STEGOVODJA, DELEGAT
Sokol na kvadrat je naš novopečeni stegovodja. Primož ima že veliko voditeljskih izkušenj, kot voditelj v četi in klanu se je uril za vodjo najzahtevnejše veje — SKVO-ja. Ukvarja se z ogromno stvarmi, kako uspe biti tako organiziran v vseh svojih dejavnostih in odgovornostih, je večno vprašanje. Z letošnjim letom je Sokol na kvadrat postal tudi del državnega vodstva PP. To pa še ni vse. Pred kratkim je tudi uspešno zaključil šolanje na Fakulteti za elektrotehniko in začel hoditi v službo. Primož je res primer skavta, ki je lahko zgled vsem skavtom in ne skavtom. Njegove ideje, zagnanost, podora in jasni cilji nas velikokrat obdržijo na nogah in nam pomagajo prebroditi kakšno težavo. Kar se pa tiče stvari, ki ga veselijo v prostem času. Kadar se igra kitara in se poje, rad udari po kajonu, v lepem vremenu pa se ukvarja s kolesarjenjem. Rad pa ima tudi zdravo in doma pripravljeno hrano.
FLEKSI OREL
PROJEKTNI VODITELJ, GOSPODAR
Fleksi orel je dober gospodar. Praktičen in skrben. Vedno pripelje kar rabimo. Svojo voditeljsko pot je začel kot voditelj čete, sedaj pa se je za nekaj časa umaknil in bo le projektni voditelj in skrbnik skladišča. Zaključil je srednjo zdravstveno šolo, sedaj pa se preizkuša v različnih poklicih. Zelo dobro kuha in rad ima šport. Njegov najljubši šport je deskanje na snegu.
NEVSILJIVA MRAVLJICA
KLANOVODJA
Manca je že šesto leto skavtska voditeljica. Dve leti je vodila četo Budnih kobivc, sedaj pa je že četrto leta srečna na poti z Norci Škorci, ki so ji že pošteno zlezli pod kožo. Med prostim časom rada potuje. Na pot se največkrat odpravi s komornim zborom Megaron in prijatelji, čez mejo pa se je podala tudi s skavti. Lansko leto se je udeležila odprave v Rusiji, leta 2015 pa je skupaj s sovoditeljico Jero v okviru Erasmus + organizirala izmenjavo Norcev škorcev z islandskimi skavti.
Magistrirala je iz računalništva in informatike, svoje nadaljnje izzive bo poiskala v tej smeri.
HUDA MRAVLJICA
KLANOVODJA
Aleša je zavzeta in skrbna voditeljica. Svojo skavtsko pot je začela v Četi budnih kobivc, nadaljevala v klanu Markovih ovčic in je sedaj že četrto leto v skupnosti voditeljev. Njene noge v Potepuškem krdelu tri leta niso delale šuma. Delo v četi je spoznala med ustvarjanjem programa za tabor Kvajdej 2017. Od letos naprej pa je nove izzive našla v klanu. Tja se ni odpravila nepripravljena, saj se je poleti udeležila taborne šole Metoda PP in šolo veščin ŽvN I.
Študira specialno in rehabilitacijsko pedagogiko in že dela prakso v šoli. V prostem času gre rada v naravo, se uči novih stvari in po novem tudi jaha konje.
ČUTEČA KRESNICA
VODITELJICA NOVICIATA
Polona je zagnana voditeljica, ki je svojo pot začela v četi. Tam je zadnji dve leti odlično opravljala svojo vlogo in vodila skupino izvidnikov in vodnic. Z nekaterimi izmed njih bo letos nadaljevala svojo pot kot voditeljica noviciata. Na skavtih v roke velikokrat vzame kitaro in zraven tudi zapoje.
V prostem času veliko časa preživi v naravi. V slednji si rada nabere rože za čaj, katerega z veseljem tudi spije, v jesenskem času pa si nabere gobe za dobro ozimnico. Je študentka rusistike in polinistike, poleg študija pa z velikim veseljem dela v strežbi. Polona na skavte vedno prinese dobro voljo in dobro pripravi program, zato konec leta lahko pričakujemo noviciat, ki bo odlično pripravljen na pot v klan.
ODŠTEKANA MRAVLJICA
ČETOVODJA, DELEGAT
Ajda je skavtsko pot začela pri volčičih in kasneje nadaljevala v četi, letos pa je že drugo leto voditeljica Čete budnih kobivc. Poleti se je na vlogo četovodje tudi dobro pripravila, saj se je udeležila taborne šole Metoda IV. Je predvsem zelo energična in pozitivna oseba, zato je v njeni družbi vedno prijetno.
Študira razredni pouk in trenutno obiskuje 2. letnik. V prostem času se ukvarja s petjem.
ZVEDAVI JELEN
ČETOVODJA, DELEGAT
Zvedavi jelen je svojo skavtsko pot začel v klanu, prej pa je bil član tabornikov, zato mu skavtske veščine niso tuje. Da mu bo prvo leto na voditeljski poti lažje se je med poletjem udeležil taborne šole Pripravnik. Študira računalništvo in informatiko v Ljubljani, v prostem času pa rad poje.
ISKRIVA PANDA
ČETOVODJA
Tadeja skavte obiskuje že od leta 2003, ko se je pridružila volčičem. Skozi njeno celotno skavtsko pot volčiča, izvidnika, popotnika jo je spremljala energija, pripravljenost in navdušenje, kar se v njej izraža še sedaj, v vlogi voditeljice Čete budnih kobivc. V Ljubljani študira babištvo in zato se dobro odlikuje v prvi pomoči. Kljub študiju prijateljstev ne zanemarja, saj veliko prostega časa preživi v njihovi družbi, poleg tega pa poprime tudi za domača opravila ali si vzame kakšno prosto popoldne.
SKRBNA SINICA
ČETOVODJA
Žana je svojo skavtsko pot začela v klanu Norcev Škorcev. Svojo voditeljsko pot pa pričenja letos kot voditeljica čete, na katero se je pripravljala poleti na taborni šoli Pripravnik. Obiskuje drugo leto študija živinoreje, v prostem času pa se ukvarja s petjem.
NOBEL MRAVLJICA
ČETOVODJA
Nastja je svojo skavtsko pot začela pri volčičih in se kasneje izkazala za zagnano in zelo energično izvidnico. Po daljšem premoru se je odločila, da se vrne in svoje izkušnje prenese na mlajše. Svoje mesto za prvo leto voditeljstva je našla v četi.
Študira razredni pouk in trenutno obiskuje 2. letnik. V prostem času se ukvarja s plesom.
ŽIVAHNA NJORKA
AKELA
Živahna se njorka z volčiči podi,
jih pri lovu podpira in postave uči.
Naokoli po džungli se vsi je boje,
saj njeno je pravo, Akela, ime.

Kadar krdelo uboga dovolj,
z njim zganja norčije in pa karambol.
Vedno ima kakšno idejo al' dve,
da kdaj bi bil dolgčas, to sploh ne gre.

Ko pa krdelo se uri drugod,
naša Akela je tudi njim bot.
Na pedagoški se šoli uči
o logopediji in surdopedagogiki.

Uživa, ko poje nam pesmice krajše -
včasih zvečer, da sanje so slajše.
Pravljice rada bere zelo
in kmalu v brlogu vsi spimo trdno.

Zaradi vsega jo radi imamo
in če jo kdo hoče – mi je ne damo.
EXTRA NAVIHANA KRESNICA
KAČA KAJA
Naša kača Kaja v džungli že eno leto živi,
srce pogumno, vljuden jezik pa še rada se smeji!
Računalnišvo in informatika ji gresta od rok,
kdaj pa kdaj pa prav rada zavije v naš volčji brlog.
Tu naše volčiče poguma uči,
se z njimi zabava in kakšno slikco naredi.
NAVITA KRESNICA
BAGIRA
Naša Bagira ob dopoldnevih biokemijo študira,
popoldne se z volčiči zvira in plezanje trenira,
s svojimi ostrimi zobmi,
pa rada tudi kakšnega (čokoladnega) bika ulovi.