SKVO

SOKOL NA KVADRAT
STEGOVODJA, DELEGAT

Sokol na kvadrat je naš stegovodja. Primož ima že veliko voditeljskih izkušenj, kot voditelj v četi in klanu se je uril za vodjo najzahtevnejše veje — SKVO-ja. Ukvarja se z ogromno stvarmi, kako uspe biti tako organiziran v vseh svojih dejavnostih in odgovornostih, je večno vprašanje. Pred kratkim je tudi uspešno zaključil šolanje na Fakulteti za elektrotehniko in začel hoditi v službo. Primož je res primer skavta, ki je lahko zgled vsem skavtom in ne skavtom. Njegove ideje, zagnanost, podora in jasni cilji nas velikokrat obdržijo na nogah in nam pomagajo prebroditi kakšno težavo. Kar se pa tiče stvari, ki ga veselijo v prostem času. Kadar se igra kitara in se poje, rad udari po kajonu, v lepem vremenu pa se ukvarja s kolesarjenjem. Rad pa ima tudi zdravo in doma pripravljeno hrano.

 

ČUTEČA KRESNICA
VODITELJICA KLANA

Polona je zagnana, simpatična in zanesljiva voditeljica, ki je dve leti svoje znanje predajala naprej v četi. Lansko leto je kar sama prevzela vejo noviciata, letos pa jo je pot pripeljala v klan, na kar se je tudi dobro pripravila z obiskom taborne šole metoda pp. Dve svoji strasti: študij polonistike in rusistike ter skavte je na najboljši možen način povezala skupaj in se odločila da prevzame mesto vodje slovenske odprave na evropskem Jamboree-ju 2020.v prostem času veliko časa preživi v naravi. V slednji si rada nabere rože za čaj in se napolni z energijo, tako je kos natrpanim urnikom in izzivom, ki si jih dnevno postavlja.
ŽIVAHNA NJORKA
VODITELJICA KLANA

Maša je novopečena voditeljica klana, zagnana, nasmejana in ustvarjalna. Poleg klana trenutno vodi tudi četo v sosednjem, preddvorskem stegu.  V prostem času poje v zborih in pleše swing. Kot prava preddvorčanka se rada vzpne na sv. Jakoba nad preddvorom, kamor kdaj pa kdaj povabi tudi sovoditelje. Na sestankih voditeljev najpogosteje imamo po njenih zaslugah urejene in pregledne zapisnike, prav tako je svojo urejenost prinesla tudi v klan, kjer to seveda tudi pride prav. V klan je prinesla tudi polno svežih idej in potrpežljivost za delo s klanovci.
ODŠTEKANA MRAVLJICA
ČETOVODJA, DELEGAT

Ajda je skavtsko pot začela pri volčičih in kasneje nadaljevala v četi, letos pa je že drugo leto voditeljica Čete budnih kobivc. Poleti se je na vlogo četovodje tudi dobro pripravila, saj se je udeležila taborne šole Metoda IV. Je predvsem zelo energična in pozitivna oseba, zato je v njeni družbi vedno prijetno.
Študira razredni pouk in trenutno obiskuje 3. letnik. V prostem času se ukvarja s petjem.
ZVEDAVI JELEN
ČETOVODJA

Zvedavi jelen je svojo skavtsko pot začel v klanu, prej pa je bil član tabornikov, zato mu skavtske veščine niso tuje. Da mu bo prvo leto na voditeljski poti lažje se je med poletjem udeležil taborne šole Pripravnik. Študira računalništvo in informatiko v Ljubljani, v prostem času pa rad poje.
ISKRIVA PANDA
ČETOVODJA

Tadeja skavte obiskuje že od leta 2003, ko se je pridružila volčičem. Skozi njeno celotno skavtsko pot volčiča, izvidnika, popotnika jo je spremljala energija, pripravljenost in navdušenje, kar se v njej izraža še sedaj, v vlogi voditeljice Čete budnih kobivc. V Ljubljani študira babištvo in zato se dobro odlikuje v prvi pomoči. Kljub študiju prijateljstev ne zanemarja, saj veliko prostega časa preživi v njihovi družbi, poleg tega pa poprime tudi za domača opravila ali si vzame kakšno prosto popoldne.
OGNJEVITI MEDRSKI JAZBEC
ČETOVODJA

Jernej je svojo skavtsko pot začel leto dni nazaj. Že takoj se je podal v voditeljske vode, kjer se je skupaj z izvidniki in vodniki učil skavtskih znanj. Poleti se je, poleg poletnega tabora in nekaj uspešnih kraj zastave, udeležil tudi taborne šole metoda IV, kjer si je nabral veliko uporabnega znanja za letošnje vodenje čete budnih kobivc. Med voditelji je znan po svoji energičnosti, zagnanosti, fizični kondiciji pa tudi po tem, da zna vsakomur prisluhniti in mu pomagati kadar to potrebuje.
NAVITA KRESNICA
AKELA

Ko zjutraj v brlogu še vse smrči,
Akela nam pridno že zajtrk lovi.
Teče in pleza, okrog se podi,
nihče v džungli kos ji ni.

Čez dan volčiče v volkove vzgaja,
da vedo kako se uboga in nagaja.
Kadar ni v džungli na faksu tiči,
kjer se slovenščine in književnosti uči.

Zvečer, ko se džungla počasi umiri,
prebrati pravljico se ji mudi.
S tuljenjem v luno se od dneva poslovi
in nazadnje še sama zapre oči.
PERFEKTNA PANDA
KAČA KAJA

Kača kaja volčiče navdušuje, jih uči veščin in zakone džungle.
Med tednom ekonomijo študira, popoldne pa v ritmih swinga miga.
Najbolj uživa, ko v klopčič zvita na soncu greje svojo kri (kosti).
NASMEJANA KRESNICA
BAGIRA

Šape, ki ne delajo šuma, oči, ki vidijo v temi, ušesa, ki slišijo vetrove v njihovih brlogih in ostri beli zobje.
To je naša Bagira, ki je ta frišna v našem krdelu. Svojo skavtsko pot je začela v četi in od takrat naprej ne more več brez skavtov. Po treh letih je svojo pot nadaljevala pri norcih škorcih. Sedaj je že dost stara, da se je v voditeljske vode podala. V prostem času rada poje in ustvarja, študira grafično oblikovanje v Ljubljani. Je zelo ljubeča in prijetna, mirna in sproščena. Zelo se že veseli novih izzivov, ki ji jih bodo prinesli volčiči.
FLEKSI OREL
PROJEKTNI VODITELJ, GOSPODAR

Fleksi orel je dober gospodar. Praktičen in skrben. Vedno pripelje kar rabimo. Svojo voditeljsko pot je začel kot voditelj čete, sedaj pa se je za nekaj časa umaknil in bo le projektni voditelj in skrbnik skladišča. Zaključil je srednjo zdravstveno šolo, sedaj pa nadaljuje s študijem fizioterapije. Zelo dobro kuha in rad ima šport. Njegov najljubši šport je deskanje na snegu.
HUDA MRAVLJICA
PROJEKTNA VODITELJICA

Aleša je zavzeta in skrbna voditeljica. Svojo skavtsko pot je začela v četi budnih kobivc, nadaljevala v klanu Markovih ovčic in je sedaj že četrto leto v skupnosti voditeljev. Njene noge v potepuškem krdelu tri leta niso delale šuma. Delo v četi je spoznala med ustvarjanjem programa za tabor Kvajdej 2017, lansko leto pa se je preizkusila tudi pri voditeljstvu najstarejših. Letos si bo poiskala nove izzive kot del velike projektne skupine, zato se že veselimo letošnjih projektov. Študira specialno in rehabilitacijsko pedagogiko ter manualno terapijo. V prostem času gre rada v naravo, se uči novih stvari in jaha konje.
EKSTRA NAVIHANA KRESNICA
PROJEKTNA VODITELJICA

Eva je svojo skavtsko pot začela pri volčičih, sedaj pa že tretje leto bogati naš skvo. Dve leti je v džungli spremljala potepuško krdelo, letos pa nam bo pripravila kakšen super dogodek. Poleg tega skrbi za spletno stran stega in še mnogo drugih stvari. Študira računalništvo in informatiko in letos opravlja drugi letnik.