GRS tekmovanje v prvi pomoči

Naša naloga je bila, da smo odigrali ponesrečence. Po končanih aktivnostih smo še malo poklepetali potem pa se vsi odpravili domov polni novih doživetij, ki jih prav gotovo ne bomo pozabili!

V soboto, 13. 6. 2015 se nas je nekaj izvidnikov in vodnic odpravilo na Jezersko, na Virnikovo planino. Tam je Gorska reševalna služba (GRS) prirejala tekmovanje iz prve pomoči in tudi manjše praznovanje ob obletnici delovanja GRS. K sodelovanju nas je povabil Ludvik Veber (Gorska sova), ki je planinski vodič in alpinist in je v teh vodah tudi spoznal člane Gorske reševalne službe. Naša naloga je bila, da smo odigrali ponesrečence.

   

Naš dan se je začel že zelo zgodaj. Že ob 6:00 uri zjutraj smo se odpravili izpred Merkatorja pri Kokrici in se napotili proti Virnikovi planini. Ko smo prišli do koče nas je gospod Andrej spoznal z našo maskerko ter razložil, kakšne poškodbe bomo morali odigrati. Tako smo dobili dva kolesarja (Lovro in David), ki sta se poškodovala med športno aktivnostjo, dve gozdarki (Urško in Tadejo), ki sta se poškodovali pri sekanju dreves (brez skrbi, imeli sta izpit za motorno žago J), ''stari'' ženici (Lucija in Neža), ki sta se vračali iz popoldanskega sprehoda ter med tem doživeli srčni infarkt. Na koncu pa še družino (Teja R. in Filip ter Teja Č. in Julija), ki je šla gobarit, mama je padla v prepad njen/-a sin/hčerka pa je ob tem strahu doživela panični napad.

        

Maskerka je tako začela s svojim delom. Narisala nam je odrgnine, (vbodne) rane, udarnine ter modrice, ter nas namazala tako da smo bili v obraz bledi bolj kot stena poleg nas. Ko smo bili vsi pripravljeni so nas odpeljali na točke, kjer smo se spoznali s komisijo, ki nam je še enkrat razložila naše naloge in tekmovanje se je lahko začelo. Za razliko od tekmovalcev, ki so morali imeti veliko znanja o prvi pomoči, naša naloga ni bila težka. Zaigrati smo morali vlogo, ki nam je bila dana (malo smo pojamrali, globoko dihali, ter odgovarjali na vprašanja, ki so nam jih postavili reševalci). Pri sami oskrbi smo se nekateri počutili, kot v kakšnem oklepu, poškodbe pa so bile tako hude, da so vedno klicali helikopter. Dočakali smo ga šele po glavnem delu tega srečanja, vendar žal z njim nismo mogli poleteti. No važno, da na koncu nismo ostali lačni. Postregli so nam z odličnimi čevapčiči ter hrenovkami.

 

 Sledil je še bolj uraden del, kjer so vsi, ki so v zadnjem obdobju opravili tečaj za gorskega reševalca dobili značko. Po končanih aktivnostih smo še malo poklepetali potem pa se vsi odpravili domov polni novih doživetij, ki jih prav gotovo ne bomo pozabili ;)!

 Vse slike v polni velikost si lahko ogledate v naši spletni galeriji: https://goo.gl/wo63ya

Objavljeno v Aktualno, Novice

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.