SKVO

Takole smo voditelji opisali drug drugega. Ampak koliko smo v resnici kul, pa ne morete vid't in ne čut't, če niste z nami in greste z nami isto pot!

ZVEDAVI JELEN
STEGOVODJA

Zvedavi jelen je svojo skavtsko pot začel v klanu, prej pa je bil član tabornikov, zato mu skavtske veščine niso tuje. Od skavtskih izobraževanj se je do sedaj udeležil taborne šole Pripravnik in skavtske šole Življenje v Naravi. Študira računalništvo in informatiko v Ljubljani, v prostem času pa rad poje.

ODŠTEKANA MRAVLJICA

STEGOVODJA, KLANOVODJA

Ajda je svojo skavtsko pot začela pri volčičih, jo nadaljevala v četi, klanu in kmalu zaplula po voditeljskih vodah. Tri leta je kot četovodkinja vodila četo Budnih kobivc, letos pa se je odpravila na pot z Norci škorci. Je predvsem zelo energična in pozitivna oseba, zato je v njeni družbi vedno prijetno. Rada poje, pleše, se smeji in se vedno novih dogodivščin veseli.

ŽIVAHNA NJORKA
KLANOVODJA

Maša je drugo leto voditeljica klana, zagnana, nasmejana in ustvarjalna. Poleg klana trenutno vodi tudi četo v sosednjem, preddvorskem stegu.  V prostem času poje v zborih in pleše swing. Kot prava preddvorčanka se rada vzpne na sv. Jakoba nad Preddvorom, kamor kdaj pa kdaj povabi tudi sovoditelje. Na sestankih voditeljev imamo po njenih zaslugah urejene in pregledne zapisnike, prav tako je svojo urejenost prinesla tudi v klan, kjer to seveda pride prav. V klan je prinesla tudi polno svežih idej in potrpežljivost za delo s klanovci.
OGNJEVITI MEDRSKI JAZBEC
KLANOVODJA

Jernej je svojo skavtsko pot začel leto dni nazaj. Že takoj se je podal v voditeljske vode, kjer se je skupaj z izvidniki in vodniki učil skavtskih znanj. Poleti se je, poleg poletnega tabora in nekaj uspešnih kraj zastave, udeležil tudi taborne šole metoda IV, kjer si je nabral veliko uporabnega znanja za letošnje vodenje čete budnih kobivc. Med voditelji je znan po svoji energičnosti, zagnanosti, fizični kondiciji pa tudi po tem, da zna vsakomur prisluhniti in mu pomagati kadar to potrebuje.
NAVITA KRESNICA
KLANOVODJA

Ko zjutraj v brlogu še vse smrči,
Akela nam pridno že zajtrk lovi.
Teče in pleza, okrog se podi,
nihče v džungli kos ji ni.

Čez dan volčiče v volkove vzgaja,
da vedo kako se uboga in nagaja.
Kadar ni v džungli na faksu tiči,
kjer se slovenščine in književnosti uči.

Zvečer, ko se džungla počasi umiri,
prebrati pravljico se ji mudi.
S tuljenjem v luno se od dneva poslovi
in nazadnje še sama zapre oči.

NASMEJANA KRESNICA
ČETOVODJA

Svojo skavtsko pot je začela v četi in od takrat naprej ne more več brez skavtov. Po treh letih je svojo pot nadaljevala pri norcih škorcih. Prvo leto voditeljstva je preživela v džungli med volčiči, sedaj pa si že išče nove izzive v četi budnih kobivc. V prostem času rada poje in ustvarja, študira grafično oblikovanje v Ljubljani. Je zelo ljubeča in prijetna, mirna in sproščena. 

 

ŽIVAHNI OVEN
ČETOVODJA


Maj je zelo zagret skavt, ki je vedno za akcijo. Študira ekonomijo, rad igra odbojko in je tudi na splošno bolj športni tip človeka. Ljudi okoli sebe vedno rad nasmeje in razvedri. Skavtom se je pridružil šele v klanu, vendar je vse zamujeno hitro in zanesljivo nadoknadil. Udeležil se je namreč najrazličnejših skavtskih dogodkov po Sloveniji, redno je hodil na vsa srečanja, poleg tega pa je bil vedno pripravljen kuhati tudi na izhodih pri izvidnikih in vodnicah, kjer je v preteklem letu tudi aktivno služil. Bil je tudi na Kvajdeju, Odbitku (kjer je pokazal svoje super sposobnosti igranja odbojke), Količkanju (skavtsko tekmovanje v smučanju) in Jakcu. Letos pa se je udeležil posebnega tabora Taborna šola skavtska vzgoja, kjer je dobil veliko novega znanja o skavtih, ki mu bo letos zagotovo prišlo zelo prav pri vodenju čete.

                                                                                                                                     

NEUSTAVLJIVA MRAVLJICA                                                           ČETOVODJA

 Lucija je zelo nasmejana oseba in je rada športno aktivna. Z letošnjim letom je postala voditljica v četi, katere bo z veseljem razveseljeva s petjem in igranjem na ukulele. S svojo prikupnostjo in znanjem pa bo navdušila mnoge izvidnike. Lucija je poleg skavtov tudi pridna študentka DIF-a. Rada opazuje naravo in jo občuduje. Otroci jo nasmejijo, vzradostijo in marsičesa tudi naučijo. Skavtstvo pa ji vedno znova postavlja izzive, ki jih radovedno grize in sadi semena, v upanju, da bodo vzklila

. 

ZGOVORNI SOKOL
ČETOVODJA

Amadej je skavtsko pot pred devetimi leti začel v četi, kasneje pa jo nadaljeval v klanu. Veliko skavtskega znanja je pridobil v četi, v klanu pa je svoje znanje le še nadgrajeval. Je zelo zagret skavt in svoje nadobudne ideje že prenaša med voditelje. Da bo letošnje vodenje čete kar se da dobro opravil, se je udeležil skavtske vzgoje, kjer je pridobil veliko novega in uporabnega znanja. Hodi v prvi letnik teološke fakultete in je aktiven član v mladinski politiki. V prostem času rad teče, kolesari ali pa poprime za kuhalnico in kaj dobrega skuha.
DIREKTNA MRAVLJICA
AKELA

Akela je skavtinja že 13let. Svojo skavtsko pot je začela v Potepuškem krdelu. Poleg skavtov so njeni hobiji glasba, peka peciva in ročna dela. Študira delovno terapijo na zdravstveni fakulteti. Čeprav je Bagira, je njena najljubša hrana krompir. Med letnimi časi ji najbolj ugaja zgodnja pomlad. Ima tudi svojo najljubšo barvo, ta je rumena. Skavti ji pomenijo velik del njenega načina življenja, ker je to kraj kjer je dobila veliko dobrih prijateljov in kraj kjer je zgradila veliko lepih odnosov. Posebnega vzornika nima, ima pa za vsako stvar v kakšnem drugem človeku zgled.
 

VOLK BREZ MEJA                                                                                           ATA VOLK

Če se boste, kdaj potepali po Kranjskih gozdovih ali pa obiskali hribe v okolici Kranja, se prav lahko zgodi, da boste srečali Ata volka, ki bo tekal na okrog. Ko je Ata volk v svojem brlogu pa izumlja naprave, ki bi Džungelsko civilizacijo gnale naprej. Da pa svoje znanje o izumljanju naprav poglablja pa obiskuje tudi Strojno fakulteto.

 

 

RADOVEDNA PANDA                                                                                           KAČA KAJA

Radovedna panda je zagreta in živahna Kača Kaja. Ni težko prepoznati njene ljubezni do otrok, s katerimi se ukvarja tudi poklicno. Poleg vzgojiteljske poti je letos začela tudi voditeljsko pot pri skavtih. Prav gotovo bo s svojo ljubeznijo do narave, hribov in snega nalezila svoje volčiče. Je delovna, preprosta, pristna in ima rada živali. Menim, da bi jo zaradi števila vponk, ki jih ima na rutki in števila zapestnic, ki jih ima na roki, lahko vpisali v kakšno skavtsko knjigo rekordov. Kača Kaja je vedno za in ti bo priskočila na pomoč, če bo le znala. Ta njena pripravljenost mi je pri njej najbolj všeč.

 

 

NEUSTRAŠNI BIZON    BAGIRA

Ko sneg beli višine se panter z strmine vije in zvočni zid prebije. Po celodnevnem vijuganju pa lakota pridiši in si naš Bagira en meso zaželi. Po džungli se podi pa enga bivola ulovi. Rdeča roža se prižge in bivola zažge. Temne dneve za računi preživi, ekonomijo v znanost spremeni. Ko pa noč v džunglo se spusti in oblake sanj nardi.

SOKOL NA KVADRAT
VELIKI BOBER PIP

Sokol na kvadrat je letos postal Veliki bober PIP. Ima že veliko voditeljskih izkušenj, po vodenju čete in klanu se je uril za vodjo najzahtevnejše veje — SKVO-ja. Po zaključku mandata stegovodje pa si je z KEO in GLO postavil nov izziv po dolgih letih obuditi vejo Bobrov in Bobrovk. Ukvarja se z ogromno stvarmi, kako uspe biti tako organiziran v vseh svojih dejavnostih in odgovornostih, je večno vprašanje. Primož je res primer skavta, ki je lahko zgled vsem skavtom in ne skavtom. Njegove ideje, zagnanost, podora in jasni cilji nas velikokrat obdržijo na nogah in nam pomagajo prebroditi kakšno težavo. V službi načrtuje in sisteme za obsevanje raka in v kratkem pričakuje otroka. Kar se pa tiče stvari, ki ga veselijo v prostem času: kadar se igra kitara in se poje, rad udari po kajonu, v naravi pa čas najraje preživlja na gorskem kolesu ali med iskanje geozakladov. 

 

PERFEKTNA PANDA
VELIKA BOBROVKA GLO

Kača kaja volčiče navdušuje, jih uči veščin in zakone džungle.
Med tednom ekonomijo študira, popoldne pa v ritmih swinga miga.
Najbolj uživa, ko v klopčič zvita na soncu greje svojo kri (kosti).
ISKRIVA PANDA
VELIKA BOBROVKA KEA

Tadeja skavte obiskuje že od leta 2003, ko se je pridružila volčičem. Skozi njeno celotno skavtsko pot volčiča, izvidnika, popotnika jo je spremljala energija, pripravljenost in navdušenje. Kar 4 leta je bila voditeljica Čete budnih kobivc, sedaj pa se spoprijema z novimi izzivi projektnega vodenja. V Ljubljani dela kot babica in se zato dobro odlikuje v prvi pomoči. Kljub službi pa prijateljstev ne zanemarja, saj veliko prostega časa preživi v njihovi družbi, poleg tega pa poprime tudi za domača opravila ali si vzame kakšno prosto popoldne.