SKVO

Takole smo voditelji opisali drug drugega. Ampak koliko smo v resnici kul, pa ne morete vid't in ne čut't, če niste z nami in greste z nami isto pot!

   ZVEDAVI JELEN
STEGOVODJA, VELIKI BOBER PIP

Pip je svojo skavtsko pot začel v klanu, prej pa je bil član tabornikov, zato mu skavtske veščine niso tuje. Od skavtskih izobraževanj se je do sedaj udeležil taborne šole Pripravnik, skavtske šole Življenje v Naravi za svoje mesto stegovodje pa se je izobraževal na usposabljanju Vodja. Študira računalništvo in informatiko v Ljubljani, v prostem času pa rad poje.

  

NAVITA KRESNICA 
STEGOVODKINJA, VODITELJICA KLANA

Neža je svojo skavtsko pot začela že pri volčičih, nadaljevala v četi in potem v klanu. Ko je zaključila svojo pot z Norci škorci, se je podala v voditeljske vode. Najprej je tri leta lovila z volčiči, zdaj pa že drugo leto skupaj s sovoditelji vodi klan Norcev škorcev. Na usposabljanjih si je nabrala cel kup znanja, ki ga z navdušenjem prenaša v akcijo! Študira slovenščino, v prostem času pa rada riše, bere, pleza in hodi v hribe.

   ŽIVAHNA NJORKA
VODITELJICA KLANA

Maša je drugo leto voditeljica klana, zagnana, nasmejana in ustvarjalna. Poleg klana trenutno vodi tudi četo v sosednjem, preddvorskem stegu.  V prostem času poje v zborih in pleše swing. Kot prava preddvorčanka se rada vzpne na sv. Jakoba nad Preddvorom, kamor kdaj pa kdaj povabi tudi sovoditelje. Na sestankih voditeljev imamo po njenih zaslugah urejene in pregledne zapisnike, prav tako je svojo urejenost prinesla tudi v klan, kjer to seveda pride prav. V klan je prinesla tudi polno svežih idej in potrpežljivost za delo s klanovci.
   OGNJEVITI MEDRSKI JAZBEC
VODITELJ KLANA

Jernej se je na svojo skavtsko pot podal dokaj pozno, pridružil se je nam je direktno v SKVO-ju. Že takoj se je podal v voditeljske vode, kjer je 2 leti skupaj z izvidniki in vodniki učil skavtskih znanj. Voditeljske izkušnje in skavtski duh je nagradil na taborni šoli metoda IV,  ter tekom uspešnih kraj zastave. Po letu v tujini se je udeležil metodologije PP, da bi se kar najbolje pripravil na delo z Norci Škorci, ki jih letos vodi že drugo leto. Njegova tehnična podkovanost mu pride prav tudi pri upravljanju stegovega gospodarstva. Med voditelji je znan po svoji energičnosti, zagnanosti, fizični kondiciji pa tudi po tem, da zna vsakomur prisluhniti in mu pomagati kadar to potrebuje.
  

 

DIREKTNA MRAVLJICA
VODITELJICA KLANA

Polona je svojo skavtsko pot začela kot volkuljica in jo nadaljevala vse do klana, kjer se je odločila, da bo stopila tudi na voditeljsko pot. Najprej je dve leti je vodila volčiče in volkuljice, letos pa se kot voditeljica vrača v klan, na kar se je pripravljala tudi na metodologiji PP. Študira delovno terapijo, njena najljubša prostočasna aktivnost pa so prav skavti, saj združujejo vse, kar ima rada - naravo, petje, pustolovščino in dobro družbo

  

NASMEJANA KRESNICA
VODITELJICA ČETE

Svojo skavtsko pot je začela v četi in od takrat naprej ne more več brez skavtov. Po treh letih je svojo pot nadaljevala pri norcih škorcih. Prvo leto voditeljstva je preživela v džungli med volčiči, sedaj pa si že išče nove izzive v četi budnih kobivc. V prostem času rada poje in ustvarja, študira grafično oblikovanje v Ljubljani. Je zelo ljubeča in prijetna, mirna in sproščena. 

  

ŽIVAHNI OVEN
VODITELJ ČETE


Maj je zelo zagret skavt, ki je vedno za akcijo. Študira ekonomijo, rad igra odbojko in je tudi na splošno bolj športni tip človeka. Ljudi okoli sebe vedno rad nasmeje in razvedri. Skavtom se je pridružil šele v klanu, vendar je vse zamujeno hitro in zanesljivo nadoknadil. Udeležil se je namreč najrazličnejših skavtskih dogodkov po Sloveniji, redno je hodil na vsa srečanja, poleg tega pa je bil vedno pripravljen kuhati tudi na izhodih pri izvidnikih in vodnicah, kjer je v preteklem letu tudi aktivno služil. Bil je tudi na Kvajdeju, Odbitku (kjer je pokazal svoje super sposobnosti igranja odbojke), Količkanju (skavtsko tekmovanje v smučanju) in Jakcu. Letos pa se je udeležil posebnega tabora Taborna šola skavtska vzgoja, kjer je dobil veliko novega znanja o skavtih, ki mu bo letos zagotovo prišlo zelo prav pri vodenju čete.

                                                                                                                  

NEUSTAVLJIVA MRAVLJICA
VODITELJICA ČETE

Lucija je zelo nasmejana oseba in je rada športno aktivna. Z letošnjim letom je postala voditljica v četi, katere bo z veseljem razveseljeva s petjem in igranjem na ukulele. S svojo prikupnostjo in znanjem pa bo navdušila mnoge izvidnike. Lucija je poleg skavtov tudi pridna študentka DIF-a. Rada opazuje naravo in jo občuduje. Otroci jo nasmejijo, vzradostijo in marsičesa tudi naučijo. Skavtstvo pa ji vedno znova postavlja izzive, ki jih radovedno grize in sadi semena, v upanju, da bodo vzklila

. 

   ZGOVORNI SOKOL
VODITELJ ČETE

Amadej je skavtsko pot pred devetimi leti začel v četi, kasneje pa jo nadaljeval v klanu. Veliko skavtskega znanja je pridobil v četi, v klanu pa je svoje znanje le še nadgrajeval. Je zelo zagret skavt in svoje nadobudne ideje že prenaša med voditelje. Da bo letošnje vodenje čete kar se da dobro opravil, se je udeležil skavtske vzgoje, kjer je pridobil veliko novega in uporabnega znanja. Hodi v prvi letnik teološke fakultete in je aktiven član v mladinski politiki. V prostem času rad teče, kolesari ali pa poprime za kuhalnico in kaj dobrega skuha.
   ZAGNANA LASTOVKA
VODITELJICA ČETE

Petra je svojo skavtsko pot začela ze pri volčičih. Nadaljevala je v četi, katero je za nekaj let zapustila in se nam, skavtom, pridružila nazaj v klanu. Kaj kmalu je s svojo zagnanostjo nadomestila zamujeno. V Triglavski steg je prinesla veliko energije in zagona.
Letos je bila na skavtski vzgoji, prvem izobraževanju za voditelje, iz katerega se je vrnila popolnoma navdušena, predvsem pa pripravljena na voditeljske izzive. 
Je energična oseba, včasih z zanimivim smislom za humor. A nič ne de, če se ne nasmejiš njeni šali, se pa zagotovo nasmejiš njenemu smehu.
Študira arhitekturo, v prostem času pa rada hodi v naravo in lepo riše. Zelo rada potuje, tako blizu kot daleč.

 

MODRI SOKOL
VODITELJ ČETE

David je skavt, ki lahko s ponosom nosi svoje skavtsko ime. V več kot desetletnem doživljanju skavtsva, že od samih vočičev naprej, kaže svoje kreativne ideje in se dokazuje z zahtevnimi veščinami. Sam je najbolj suveren na področju fizike, kar tudi študira na ljubljanski univerzi. Izkušnje z vodenjem čete si je pridobival že celo lasnko leto, letos poleti pa se je udeležil tudi Skavske vzgoje, kjer je pridobil veliko novih izkušenj in veščin, ki so mu v pomoč pri vodenju veje. David vse znanje zelo rad predaja tudi drugim, pri čemer neizmerno uživa in se veseli vseh novih podvigov, ki jih skavti premorejo.

 

  

ZAGRETI SOKOL
VODITELJ ČETE

Luka se je skavtom pridružil pri volčičih. Od vedno je veljal za zagnanega in pripravljenega za stvar, zato si je v četi prislužil ime Zagreti Sokol. Svojo skavtsko pot je nadaljeval skozi noviciat in klan, kjer se je izkazal za nepogrešljivega v raznih projektih. Letos septembra se je udeležil skavtske usposabljanja Skavtska vzgoja, da bi lahko s pridobljenim znanjem kompetentno vodil naše izvidnike. Že skoraj desetletje uspešno brani naslov najboljšega lovilca roverčka iz Kranja. Na Univerzi v Kopru študira razredni pouk, v prostem času pa se profesionalno ukvarja s fotografijo, snemanjem in video produkcijo.

    PRIKUPNA PANDA
AKELA

Akela je svojo skavtsko pot začela že pri rosnih osmih letih, kjer je skupaj z ostalimi volčiči spoznavala džunglo in si pridobila prve skavtske prijatelje. Svoje veščine in znanje je nadgrajevala v četi Budnih kobivc, noviciatu SvetovNo PPrešerni in nazadnje še v klanu Norci Škorci. Že v klanu je pridno služila pri volčičih, letos pa se bo prvič preizkusila tudi v voditeljski vlogi Akele. Poleti se je udeležila skavtske vzgoje, študira pa razredi pouk, tako v delu z otroki res nadvse uživa in bo med vse volčiče z veseljem širila skavtski duh. V prostem času se ukvarja s solo petjem, tako da se vedno trudi, da so naši glasovi kar se da ubrani, poskrbi pa tudi za zdravje, tako da je na našem jedilniku vedno dovolj zelenjave :D Je vedno zelo srčna, nasmejana, optimistična in dobre volje, s svojimi prigodami pa znova in znova riše nasmehe na obraze vseh sovoditeljev.

  

NEUSTRAŠNI BIZON
BAGIRA

Ko sneg beli višine se panter z strmine vije in zvočni zid prebije. Po celodnevnem vijuganju pa lakota pridiši in si naš Bagira en meso zaželi. Po džungli se podi pa enga bivola ulovi. Rdeča roža se prižge in bivola zažge. Temne dneve za računi preživi, ekonomijo v znanost spremeni. Ko pa noč v džunglo se spusti in oblake sanj nardi.

     RADOVEDNA PANDA
KAČA KAJA

Radovedna panda je zagreta in živahna Kača Kaja. Ni težko prepoznati njene ljubezni do otrok, s katerimi se ukvarja tudi poklicno. Poleg vzgojiteljske poti je letos začela tudi voditeljsko pot pri skavtih. Prav gotovo bo s svojo ljubeznijo do narave, hribov in snega nalezila svoje volčiče. Je delovna, preprosta, pristna in ima rada živali. Menim, da bi jo zaradi števila vponk, ki jih ima na rutki in števila zapestnic, ki jih ima na roki, lahko vpisali v kakšno skavtsko knjigo rekordov. Kača Kaja je vedno za in ti bo priskočila na pomoč, če bo le znala. Ta njena pripravljenost mi je pri njej najbolj všeč

    SKRBNA SINICA
VELIKA BOBROVKA GLO

Glo je svojo skavtsko pot začela v klanu. Bila je voditeljica v četi, sedaj pa se je po nekaj letih premora vrnila in se pridružila ekipi velikih bobrov. Svojem naravnam talentu vodenja in izjemni energiji je dodala še znanje pridobljeno na usposabljanju metodologija BB. V prostem času pa rada poje ob igranju kitare.

    ISKRIVA PANDA
VELIKA BOBROVKA KEA

Tadeja skavte obiskuje že od leta 2003, ko se je pridružila volčičem. Skozi njeno celotno skavtsko pot volčiča, izvidnika, popotnika jo je spremljala energija, pripravljenost in navdušenje. Po opravljeni taborni šoli IV je bila 5 let voditeljica Čete budnih kobivc. Eno leto se je v misli na upokojitev od skavtske poti posvetila projektnemu vodenju. Ker pa je bila pripravljena sprejeti nove izzive je podprla spodbudo takratnega sovoditelja Primoža Mekuča pri ustanovitvi veje BB, se udeležila Metodologije in sedaj že 2 leto vodi Bobre in bobrovke. V ljubljanski porodnišnici dela kot babica. Kljub službi si v prostem času vzame čas za prijatelje, hodi v fitnes, rada potuje ter pogleda kakšno serijo ali film.
    IZNAJDLJIVA KRESNICA
PROJEKTNA VODITELJICA

Neža je zmeraj sproščena, nasmejana in pripravljena na akcijo. Prejšnje leto je še nabirala kilometre z Norci Škorci, letos pa se je pridružila SKVO-ju kot projektna voditeljica. Kot vedno popolnoma opremljena je s seboj prinesla ogromno izkušenj in skavtskega znanja, ki ga je pridno nabirala skozi leta pri volčičih, četi in noviciatu. Študira biokemijo v Ljubljani, v prostem času pa jo najdeš na bližnjih hribih ali pa nekoliko dlje v tujini.
    VOLK BREZ MEJA
PROJEKTNI VODITELJ

 

Če se boste, kdaj potepali po Kranjskih gozdovih ali pa obiskali hribe v okolici Kranja, se prav lahko zgodi, da boste srečali Anžeta, ki bo tekal na okrog. Ko je Anže v svojem brlogu pa izumlja naprave, ki bi Džungelsko civilizacijo gnale naprej. Da pa svoje znanje o izumljanju naprav poglablja pa obiskuje tudi Strojno fakulteto.