Pretekli opisi vej

VOLČIČI 2019-2020

Smo Potepuško krdelo Trglavskega stega. V krdelu nas je 23 volčičev in volkuljic, vedno pa nas spremljajo tudi stari volkovi Akela, Bagira, kača Kaja in Ata Volk. Včasih se nam pridružita tudi netopir Mang in želva U.

Radi se igramo v naravi in se s tem naučimo tudi kakšne skavtske veščine. Starim volkovom včasih radi tudi malo ponagajamo, sicer pa živimo skupaj v krdelu v veselju in poštenosti.

ČETA2019-2020

SOKOLI

Smo vod osmih sokolov. Živimo v sožitju, spravi in miru. Po tradiciji vedno ostajamo pogumen in spreten vod. Dobro znamo ravnati z orodji kot so: sekira, nož in lopata. V vodu imamo tudi posebne primerke: od zabavljačev do učenjakov, vsakega po svoji vrsti. Na vodovih sestankih poteka dinamično učenje ter praktično delo, zato se jih radi udeležujemo. Smo dobre volje in vedno pripravljeni na nove izzive.

ORLI

En zastavo nosi vodu v ponos,
drugi orodje težko nosi, da nalogam lohk bomo kos.
Tretji rane obvezuje,
četrti na sestankih pametuje.

Dva vodniku pomagata,
a peti pa se rad igra.
Šesti dogajanje zapisuje,
sedmi pa sline obrisuje.

KRESNICE

Čeprav na pogled majhne, skrivajo v sebi luč, ki razsvetljuje temo. Naš vod predstavlja 8 deklet in prav vsaka v sebi nosi luč s katero sveti drugim.

MRAVLJICE

Na mravljišču je živela, skavtske pesmi pela,
se življenja veselila, mnogo vode je popila.
Ko je prvič šla na skavte, si nadela rdeč ruzak,
ki ga z nežno roko mati dala je v slovo.
Vodnica zgubljala ni besed, bila je vajena na skavte hodit,
mravlji dala je nasvet in nekaj pametnih besed.
Ni ti mar vseh sramot, zanesi se na Boga,
saj si ponosna mravljica.

PANDE

Naša letošnja vodnica je zabavna in vesela Lina. Je res legenda.  Kot vod  bi jo opisale, da je zmerej povna novih, norih idej in dela stvari, ki si jih niti ne predstavlaš. Ker je nabita je dvignila pisalno mizo in jo prestavila na posteljo (v preteklosti). Kdo ve kaj si bo še izmislila? Na sestankih se zelo vživi v razlaganje in zlo zlo lepo bere. Ona poje… ona zelo lepo poje. V prostem času se pogovarja s papigam. Pri vsem tem pa ostaja skromna. Torej naša vodnica je panda norosti na kubik.

Njena podvodnica pa je razigrana in vesta Neža. Kje del Kržišnikove bande, igra kitaro in posledično zna na pamet vse otroške pesmi. Od kar zna prijateljski vozel, pri Kržišnikovih ni več puloverja brez nezavezanih štrikov. Vse predmete poimenuje po pomanjševalnicah živali. Naslednje pol leta bo naša častna zastavonoša, saj no svoje mesto podvodnice predala svoji sestri. Te funkcije se že vesli. Z drugimi besedami bi jo opisali kot pustolovska panda.

Letošnji edini novinki smo dodelili mesto zastavonoše. Ni moč spoznate bolj uslužne, zabavne in male kozice kot je Meta. Čeprav zgleda mirna ,temu ni tako.  Vedno se zahvali printerju, ko ji skopira in zelo uživa v pomivanju posode. Kar pa ni nič čudnega, saj prihaja iz Kržišnikove bande oziroma iz ppd (puncam prijazne družine).

Monika pa je letos prevzela funkcijo zabavnika. To vlogo carsko opravlja, saj ti prisluhne, si vzame čas, se umirjeno pogovori s tabo in ti svetuje ob prav tistem trenutku, ko to potrebuješ. Je edini predstavnik Kališnikove bande. Pogosto uporablja zabavne besedne zveze. Ona je zabavnik pa to, zna snov pa to, točn tko, veselje pa tud to… Na poletnemu taboru pa se je ponosno zbudila kot skrivnostna panda.

Letos bo v našo vodovo knjigo zapisovala Ema kot tajnica. Je neprestano razigrana, vestna in vedno razživeta. Če bo kdaj katera punca rabila kitke, naj jo samo poišče med kitaristi, ker ji bo prepletla lase v najlepšo frizuro. Njeno srce je predano glasbi. Je ekspert za brenkanje, k kateremu pripomore tudi to, da se s kitaro pogovarja. Včasih se ljudje še bolj nasmejimo okoli nje, saj se skupaj smejimo Eminemu smehu kar nas stane bolečih trebušnih mišic. In njena lastnost je tudi, da lahko pomežikne le, če odpre zraven še usta. Res že komej čakamo, da bo krščena.

Potem pa je tukaj Eva zaradi katere ne bomo lačne. Sicer ji je zadnjič pecivo padlo po tleh že po tem, ko ga je zažgala. Ampak je pekla za mami, tako da je mogoče kaj vplivalo na to. Je zelo zabavna in zavzeta in ker se hitro uči ji kuhanje kmalu ne bo več tuje. Rada se potrudi, da se nam utrdijo ramena (rumeni avti). Lani smo jo sprejele kot mirno volkuljico, vendar sedaj je postala glih tok nora kot smo use pande. Živi pa tud tm kt pou pand, sam ne čist. In kmal bo skupaj z Emo pridobila skavtsko ime.

Zelo odgovorni gospodar je letos Vida. Je zabavna in vedno nasmejana. Z njo je vsaka doživela tolk dobrih, smejočih pogovorov, da jih zelo pogosto izvajamo skupaj na sestankih. Res je oseba, kateri nobena skrivnost ne uide do drugih ljudi. Ona je naš » <3 lupči srči <3 «.  Je pouna idej, saj je med drugimi tudi mnenja, da telefon potrebuje pogovor. In zato tudi temu nameni nekaj prostega časa. Usak bi hotu Vida bit, sam se more še preh naučit kko take štose prbit. Torej, če ste žalostni je Vida vaš pravi naslov, ker se še po enem tednu ne boste nehal smejat. In popolnoma jo opiše njeno ime: nasmejana panda.

In nazadnje nam ostane še Jera, ki nam obveže vse duševne in površinske rane s pooblastilom bolničarja. Obvlada prvo pomoč in vse terapevtske masaže ima v prstih. Tudi ona je del Kržišnikove bande in bo naslednje pou leta prevzela sestrino vlogo podvodnice. Ful se je dobr z njo pogovarjat, ker zdravi srca in je najbolša oseba na suhi prsti. Nežo ne pozna tok dobr kokr misle, ampak ve pa, da se brez skavtov ne da živet. In tega se zavedamo vse pande, da brez nas, za nas življenje ne bi bilo tako čarobno. In te občutke nam vzbuja tudi razposajena panda. Skupaj z njo pa sevede tudi Lina, Neža, Meta, Monika, Ema, Eva, Vida in Jera.

 

KLAN 2019-2020

Smo kranjski klan Norcev Škorcev iz Triglavskega stega. Smo skupina mladih skavtov, ki se enkrat tedensko srečujemo in skupaj ustvarjamo prijetno vzdušje. Letos nam je zgled sveti Jakob Starejši. Prebiramo njegova dela iz Svetega pisma, spoznavamo njegovo življenje in se trudimo spremeniti svoje življenje. Radi hodimo na služenje v druge veje in se s tem pripravljamo na voditeljstvo. Radi se ukvarjamo s športom in se udeležujemo slovenskih skavtskih dogodkov, ki nas povezujejo z drugimi skavti iz Slovenije.

Naš moto je: ČE MANJKAŠ, TE NI!