Obljube

Slovesno obljubili smo, Jezus naš gospod ... se je slišala pesem iz cerkve v Izoli, kjer smo kranjski skavti preživeli čudovit vikend.

Cel steg se je 20. aprila ponovno v velikem število odpravil na izhod. Tokrat nas je pot zanesla v čudovito obmorsko mestece.

Takoj v petek zvečer smo se želeli prepričati, če drži trditev, da ti na skavtih 50 % možganov odpove. Tekmovali smo v kvizu Malih sivih celic, potekal pa je tudi izbor za zmagovalca natečaja stegovskega logotipa. Roko na srce, ne ena ne druga naloga nista bili lahki, vendar nam je uspelo. Prepričljivo nas je navdušula Zalka Leskovar s svojo umetnino in tako zmagala na natečaju.

Soboto je zbudil sonček, ki nam je pridno sijal še cel dan.  Bila je polna zmag. Volčiči so se podali na lov in ga uspešno zaključili. Prav tako so izvidniki in vodnice napenjali svoje možgančke in se trudili v spomin priklicati čimveč skavtskega znanja, ki so ga prejeli čez leto. Bili so uspešni, saj so prav vsi opravili izpite. Klanovci so se dopoldne podali na pot, popoldne so se med seboj merili v viteških igrah, se zvečer sproščali ob zvokih morja, ter se zabavali še dolgo v noč.

Nedelja, ki je ponavadi rezervirana za pospravljanje, sveto mašo in poslavlanje, je tokrat mnogim pomenila še veliko več. S svojo obljubo so postali bratje in sestre vsem skavtom sveta.

Vsem novopečenim kranjskim skavtom iz srca čestitamo in jim želimo, da bi še dolgo vztrajali na njihovi skavtski poti. Ko pa bodo ob ogromni količini blata, zažganih makaronih, strašnih nočnih stražah in žuljev na nogah že hoteli obupali, naj se spomnejo, da niso sami, saj so s svojo oblubo postali del velike skavtske družine, ki ti da ogromno lepih spominov za vse življenje.

Objavljeno v Aktualno
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.