Odpihnilo nas je v novo skavtsko leto

Prebili smo led, zdaj pa »naj skavtski duh kraljuje«!

V nedeljo, 7. oktobra, smo se kranjski skavti zbrali na Sv. Joštu - nekateri polni pričakovanj ob vstopu v novo vejo, drugi z radovednostjo, kdo vse se nam bo letos pridružil.

Po skupnem uvodu, ko smo na hitro preleteli nove in že znane obraze, smo si v vsaki veji vzeli čas za slovo od najbolj zrelih članov, ki smo jih pospremili na pot z obujanjem spominov na skupne dogodivščine in s simbolično popotnico, ki jim bo prišla prav na nadaljnji skavtski poti. Vsako leto nam je težko, ko se volčiči poslovimo od najstarejših volčičev, v četi od vodnikov in vodnic ter v klanu od bodočih voditeljev.

 

A časa za slabo voljo ni. Po slovesu smo se hitro pripravili na sprejem novih članov. Vse veje Triglavskega stega: Markove ovčice, četa Budnih kobivc in Potepuško krdelo smo dobili okrepitve – skavte, polne navdušenja in zagnanosti za vse novo, kar bodo letos doživeli z nami.

Pozno popoldne smo se v varnem zavetju pred dežjem Gospodu zahvalili za vse nove obraze, voditelje, starše, ki nas podpirajo na skavtski poti in prosili za še eno nepozabno skavtsko leto. Prebili smo led, zdaj pa »naj skavtski duh kraljuje«!

Objavljeno v Aktualno
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.