Zimovanje Budnih kobivc

Narava je poskrbela, da je bilo naše zimovanje res zimsko.

Letošnje zimovanje čete je bilo obarvano neandertalsko. Že zgodaj popoldne smo se z vlakom napotili proti Rakeku, potem pa peš v Zelše. Naš namen - spoznati se z neandertalskim načinom življenja, se je zagotovo izpolnil, ko smo se že na začetku znebili vseh novodobnih pripomočkov sodobnega človeka. Brez ur, telefonov ter jedilnega pribora smo pogumno zakorakali v zasnežen vikend. Klanovke Teja, Tadeja in Ana v vlogi kuharic, so nam takoj ob prihodu postregle z odlično večerjo.

Po večerji smo zaradi dolgega potovanja že zelo umirjeno vzdušje hitro popestrili z družabnim večerom, kjer so skupine Loski, Cofki, Banane in Suši ob igrah tekmovale v razvoju.

Naslednje jutro smo bili že dovolj razviti neandertalci, da smo si za zajtrk kruh namazali z noži. Zagotovo pa nam pribor brez dobre hrane še nič ne koristi. Dopoldne smo zato posvetili razvijanju veščine kurjenja ognja. Prav vsi štirje ognji so kljub snegu zelo hitro zagoreli in ponudili odlično žerjavico, da smo si lahko spekli malico. Da pa cilj razvoja neandertalcev ne bi bil le golo preživetje, smo se posvetili tudi osebnostni rasti. Razglabljali smo o plemenitosti, spoznavali viteške zakone in se med sabo spodbudili s pogovorom o tem komu, kdaj in kako smo mi lahko dober zgled.

Sredi najlepšega dela dneva nas je prišla obiskat četa iz Cerknice. Po začetnem spoznavanju smo se podali v sneg na veliko bitko s kepami. Prijetno druženje se je zaključilo ob toplem čaju.

Da na obljubah ne bo preveč nepotrebnega strahu, so imeli izvidniki in vodnice že na zimovanju možnost opraviti del izpita. Tokrat o poznavanju skavtstva. Ugotovili smo, da so nekateri res odlično seznanjeni z delovanjem naše organizacije. Ostali pa so dobili dobro vzpodbudo, da se o tem še malo podučijo.

Letos četa od podmladka kar poka po šivih, časa za spoznavanje pa je bilo žal vedno premalo. Zato smo popoldne posvetili povezovanju. Ugotovili smo, da smo si med seboj zelo različni in da nas to bogati. In kar včasih pozabimo, da je za dobro delovanje naših vodov pomemben prav vsak posameznik.

Na nedeljsko jutro smo se še pred sončnim vzhodom odpravili sankat na bližnje smučišče. Snežnih dogodivščin nam vsekakor ni manjkalo. Kakor se spodobi, smo zimovanje zaključili s sveto mašo v Cerknici. Neandertalci so propadli in razviti smo se podali vsak svojo pot.

Objavljeno v Aktualno

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.