ZIMOVANJE IV 2020

Ni bilo ravno zimovanje, ampak bolj pomladovanje. Kljub temu pa smo se zelo zabavali.

BLAŽ IN ŠPELA O ČETINEM 'ZIMOVANJU'

Blaž
Najprej smo se zbrali v Kranju na Savskem otoku. Z avtobusom smo se odpeljali v Mengeš, kjer smo se utaborili v župnijskem domu in pri tem imeli malo prostega časa. Po tem smo si izdelali značke in se igrali igre z baloni. Bili smo lačni in zato smo z veseljem pojedli večerjo. To noč smo imeli tudi zabavni večer, ki je bil res zabaven. Vsi utrujeni smo odšli v svoje spalke.

Naslednjega dne so nas zbudili z nežno glasbo in nas peljali na jutranjo telovadbo. Prišli smo nazaj vsi zadihani. Po telovadbi smo imeli še dve skavtski igri ki se imenujeta skavtboj in roverček. Imeli smo nekaj prostega časa, da smo se oblekli v kroje, nato smo imeli kvadrat. Po kvadratu so naši nosovi vohali okusno hrano. Odhiteli smo v jedilnico in se do sitega najedli. Po kosilu so nas poklicali v vrsto po starosti in nas razdelili v 5 ekip. S tem se je začela orientacija. Za po poti so nam dali še malico in nas poslali na pot, ki je bila zelo dolga in zamudna. Prišli smo nazaj in vsi popadali na tla in zaspali. 

Naslednji dan so nas zbudili z nežno glasbo in tako kot prejšnji dan odpeljali na jutranjo telovadbo. Zajtrk smo imeli po telovadbi. Cel dopoldan smo porabili za pospravljanje in pomivanje župnijskega doma. Pred tem pa smo imeli še kvadrat. Sledila je skavtska maša. Po maši pa so sledile igre. Vzdušje je bilo super skozi čas ki smo ga preživeli skupaj.

 

Špela 
Nekega lepega sončnega dne smo se odpravili na zimovanje v Mengeš. Ni bilo ravno zimovanje, ampak bolj pomladovanje. Kljub temu pa smo se zelo zabavali.

Zabava se je začela na avtobusu, ko smo imeli čas vicev. Toda ni trajalo dolgo, da smo prispeli na cilj. Kmalu pa smo ugotovili, da to ni bil naš pravi cilj. Pravi cilj je bil poleteti v višave. Spomnili smo se, kako je starček Karel s hišo, privezano na balone, poletel do Rajskega slapa in doživel dogodivščino. Tako kot Karel smo tudi mi v petek dokazali, da smo pravi raziskovalci. Izdelali smo si Eline značke in tako smo bili sprejeti v klub raziskovalcev. Ta večer je bilo res živahno. Pripravili smo si zabavni večer, ki je vključeval buldoge, morilca, masažo… potem pa smo si zaželeli še lahko noč.

Naslednji dan je prinesel novo dogajanje ali kot bi rekla Eli: “Avantura nas čaka!” Priredili smo pravo tekmovanje v roverčku. Blatni a zadovoljni smo prišli na malico in siti smo si privoščili počitek, saj nas je čakala še ena avantura. Z zbiranjem balonov, napolnjenih s helijem, smo morali preprečiti staremu Charlesu in njegovim govorečim psom, da ujamejo ptiča. Psi so nam povzročali kup težav, a smo vseeno zmogli. Pa tudi to še ni bil konec. Spet nas je čakala nova avantura. V novih skupinah smo najprej rešili teste, nato pa se odpravili na raziskovanje ozemlja. Začela se je orientacija. Za na pot smo dobili večerjo in zemljevid. Nekaj časa je bilo še svetlo, potem pa se je, da je bilo pot še težje najti, znočilo. S svetilkami smo v 4 urah in pol končno uspeli priti do cilja. Sledila je razglasitev rezultatov, nato pa smo odšli novim dogodivščinam naproti.

Zimovanje je bilo odlično. V višavah smo se res veliko naučili in se zabavali. Ta nepozabna avantura nam bo še dolgo ostala v spominu.

Več slik pa najdete v naši galeriji.

Objavljeno v Aktualno

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.