Zimovanje IV - Sv. Jošt nad Kranjem

Ko smo ogenj uspešno postavili pa je sledilo sestavljanje plesa, katerega smo kasneje plesali okoli ognja in odganjali zimo.

V petek,  24.2. smo se ob 16.00 odpravili na Jošta in  dež nas je ujel že pred odhodom. Pogoj pa je bil, da si oblečen v kostum ali pa se oblečeš, ko prideš na vrh.  Po naporni uri po blatu in gozdu nas je na vrhu pričakal sneg in popestril naše zimovanje. Po prihodu v kočo smo se prijetno namestili in se malo pozabavali. Nato so nam voditelji pokazali »acrobalance« oz. zgradbe iz ljudi, kasneje pa smo se lahko v tem tudi samo preizkusili in na koncu je vsaka skupin naredila svojo zgradbo. Po tej dejavnosti pa nas je »razveselila« večerja, saj smo bili že kar pošteno lačni. Ko pa so orli pomili posodo od večerje, je sledila preverba dneva. Okoli desetih zvečer pa smo se odpravili v posteljo in spočili do jutri, ker nas je čakal pester dan. 

Naslednje jutro smo vstali, šli na jutranjo telovadbo, pojedli zajtrk in se v krojih odpravili ven v kvadrat, kjer smo dvignili zastave in zapeli skavtsko ter slovensko himno. Takoj za tem pa so bile dopoldanske delavnice, kjer sta se nam pridružili še Anita in Teja, ki sta vodili delavnico stezosledstva. Vid in Tadeja sta vodila delavnico prve pomoči, Ajda in Polona pa sta poskrbele za športne igre. Sledila je malica, ki nam je dala novih moči za čez dan.  V nadaljevanju smo imeli katehezo pri kateri smo se pogovarjali o grehu in posledici greha, za tem pa smo zapeli še nekaj pesmi. In čakal nas je boljši del dneva: kosilo, ki sta ga seveda skuhala kdo drug kot  Zalka in Luka, ki sta kuhala zelo okusne jedi.  Nato se je začela velika igra. Najprej so voditelji razložili pravila igre in za tem je Klemen prebral prvi del zgodbe in tako se je velika igra začela. Mislim da smo bili kar vsi zelo utrujeni od teka po »celem« Joštu. Za konec pa je Klemen prebral še drugi del zgodbe in ponovno je bila na sporedu malica. Takoj za malico pa smo šli v gozd in tam nabirali, sekali in žagali veje za skavtski ogenj. Ko smo ogenj uspešno postavili pa je sledilo sestavljanje plesa, katerega smo kasneje plesali okoli ognja in odganjali zimo. V nadaljevanje dneva pa je sledila večerja, a še pred tem smo Zalko presenetili za rojstni dan. Luka se je doma potrudil in ji spekel torto. Hvala Luka, zelo pozorno od tebe. Nato pa je sledilo dogajanje ob ognju. Čast za prižiganja ognja sta dobila Jaka Rebernik  in Peter Novak. Sledili so že prej omenjeni plesi ob ognju, ki so jih vsi odlično odplesali in očitno dobro pregnali zimo. V nadaljevanju so sledile nagrade za ocenjevanje mask. Najboljši kostum je dobil astronavtkinja Neža Kržišnik. Najbolj vživeti maski pa sta bili pirat Monika Kališnik in kirurg Marija Pogačnik. Za najboljšo masko med voditelji pa je bila izbrana štorklja Maj Kepic. Za konec večera ob ognju pa smo spekli še banane s sladkorjem in čokolado, ki so bile zelo slastna in zatem odšli spat.

V nedeljo smo zgodaj vstali, hitro spakirali svoje ruzake in pojedli zajtrk. Sledilo je še pospravljaje sob in garderobe. Okoli 8.30 smo pričeli pohod prodi cerkvi v Stražišču, kjer je bila maša ob desetih zjutraj. Po maši smo se zbrali v krogu pri katerem smo dobili še krofe za posladek in je vsak povedal kaj mu je bilo najbolj všeč in kaj ne. Razšli smo se polni skavtskega duha in z nekaj novimi nepozabnimi dogodivščinami. Komaj čakam, da se lahko udeležim naslednjega izhoda, ker je bilo na tem fantastično. :)

Več slik v GALERIJI.

Objavljeno v Aktualno, Obvestila PP

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.